Terugblik: Open dag Sevance

Sevance staat op dit moment volop in de belangstelling, omdat dit ras erg goed presteert in zowel de belichte als de onbelichte teelt.

Voor De Ruiter was dat reden op 23 juni om een speciale middag te organiseren bij Sevance-teler Jan Gresnigt van Seasun Epsilon BV, waar op onze gasten dit mooie ras zelf konden bekijken.

OpenDag_Sevance_23juni16Sevance is een trostomaat, die met een vruchtgewicht van 120-125 gram in het middensegment valt.

Onze open dag Sevance bij Jan Gresnigt werd uitstekend bezocht door telers uit alle delen van Nederland, Duitsland en België. Na een woord van welkom vertelde Jan over de start van de teelt en het teeltverloop. Daarna konden alle gasten in zijn kas het gewas van Sevance te bekijken.

Sevance stond er opvallend mooi bij. De algemene strekking is dat Sevance een snelle, generatieve teeltlijn nodig heeft; deze teeltlijn moet vanaf het planten generatief zijn. Ook in de opkweek is een generatieve sturing gewenst.

Gedurende het bezoek aan Seasun Epsilon werd erg veel informatie over de teelt van Sevance uitgewisseld tussen bezoekers en de mensen van de Ruiter. Alle gasten waren onder de indruk van hoe goed het gewas er op stond en grepen de gelegenheid om tips te geven en te krijgen over de teelt van Sevance.

Na deze geslaagde excursie zijn we met de hele groep naar een naast gelegen restaurant gegaan om een hapje te eten en de gesprekken voort te zetten.

Over kwekerij  Seasun Epsilon en hun teelt Sevance
Oppervlakte kas:         4 hectare
Onderstam:                 Maxifort
Zaaidatum:                 23-10-2015
Startafstand:               75 cm
Eindafstand:                37 cm
Plantsysteem:             één op één geënt

Jan verhandelt zijn producten zelf en krijgt positieve feedback op Sevance: zijn afnemers in dit segment een voorkeur hebben voor dit nieuwe ras van de Ruiter.

Open dagen
De Ruiter organiseert regelmatig open dagen voor specifieke rassen of gewassen. Zo was er februari al een open dag Sevance onder belichting in Noord-Nederland. Ook daarin presteert Sevance uitstekend.

Geen open dag meer missen? Meld u dan nu aan voor onze mailinglijst.

Meer weten over Sevance? Neem gerust contact op met één van onze accountmanagers.

Vragen of suggesties? Vertel het ons!