Succesvolle kennismakingsavond Dutoli

Op 4 juli organiseerde De Ruiter een informatieve én gezellige kennismakingsavond over Dutoli voor 20 komkommertelers bij Nova Natura van Eric Driessen. Dutoli is één van de nieuwe komkommerrassen die wij dit jaar met succes introduceerden.

Eric teelt in zijn bedrijf Nova Natura op 3 hectare Dutoli en kon de bezoekers dit ras met trots presenteren. Mede door het mooie weer stond Dutoli er prachtig bij!

De avond begon met een rondgang door de kas, die vol stond met een open en generatief gewas. Eric deed een boekje open over zijn ervaringen tot dusver: ‘Wij sneden al na 15 dagen de eerste komkommer. Het ging supersnel en Dutoli had weinig last van de hete week rond 19 juni. Nog een groot voordeel van Dutoli: dit ras heeft géén last van Pythium gehad, geen chlorose en de plant kon de stambelasting goed aan ondanks de hoge etmalen. Er zijn van de stam ruim 31 vruchten per vierkante meter gesneden in een sortering 60% veertigers en 40% vijfendertigers. De goede selectiviteit op de stam en ranken zorgt voor een goede balans en opvolging in vruchtontwikkeling. Ik verwacht dat het open gewas de oogstprestatie aanzienlijk verbetert.’

Nadat de telers Eric en aanwezigen van De Ruiter uitgebreid hadden bevraagd over onder andere de productiepotentie van Dutoli werden de gasten van De Ruiter en Nova Natura getrakteerd op een smakelijke en gezellige barbecue.

Vragen of suggesties? Vertel het ons!