Nóg meer nieuwe rassen van De Ruiter

Open Dag De Ruiter
Vorig jaar kwamen telers, plantenkwekers, consultants en andere professionals uit de keten massaal naar de Open Dagen van De Ruiter in het Tomato Experience Centre. De aanleiding: de introductie van maar liefst vijf gloednieuwe tomatenrassen. Dit jaar heeft De Ruiter daar nóg eens twee rassen aan toegevoegd en dat vierde het bedrijf met twee open dagen, waarvan de tweede afgelopen woensdag plaatsvond.

Deze editie van de Open Dag werd bijzonder goed bezocht. Maar liefst 120 mensen bezochten het Tomato Experience Centre, waar zij ruim 300 verschillende tomatenrassen konden bezichtigen. Niet alleen die van De Ruiter zelf, maar ook van andere zaadleveranciers. Bovendien deelde De Ruiter alle beschikbare data over productie en houdbaarheid van alle rassen.

Alle Topcoureurs in tomaat bij elkaar
DeRuiter_Tomaten-manGrootste trekker van de Open Dag was een ‘meet&greet’ met de Tomaten Top Coureurs. De vijf nieuwkomers van afgelopen jaar waren Sevance, Luminance, Audiance, Kurtino en Ducovery. Dit jaar konden bezoekers nog twee nieuwe rassen ontmoeten: Volantis en Quentero.

Volantis
Volantis is De Ruiters nieuwe pruimtomaat, een uitstekende opvolger van de bekende Prunus. De stevige vruchten hebben een langwerpige vorm, al vanaf het begin van het seizoen, en kunnen zowel los als tros geoogst worden. Dit ras is sterk tegen neusrot. Volantis biedt een vroeg en hoog rendement en is geschikt voor jaarronde teelt.

In aantocht: Quentero (voorheen DR8585TH)
Quentero is door Flandria toegelaten tot het Prince-segment en valt op door zijn hoge totaalproductie, constante vruchtkwaliteit en zijn mooie rode kleur. Die combineert Quentero met een frisse kroon, die mooi groen blijft tijdens de bewaring. Dat maakt Quentero zo aantrekkelijk voor de markt: de presentatie is zonder meer bijzonder fraai. Daarnaast is Quentero een ras dat er uitspringt in smaak. Deze tomaat smaakt net zo lekker als hij er uitziet!

See The Taste
DeRuiter_See-the-taste_logoTijdens de Open Dag konden alle bezoekers opnieuw kennismaken met het kwaliteitslabel van De Ruiter: See The Taste. Alle tomaten met het See The Taste-keurmerk onderscheiden zich in kleur en smaak. Ze hebben allemaal die mooie donkerrode kleur – zowel intern als extern – en blinken uit in een geweldige smaak. Met andere woorden: See The Taste is een label dat aangeeft dat topkwaliteit gezien kan worden!

See The Taste: toegevoegde waarde voor de handelspartners
De huidige tomatenmarkt verschuift. Handelaren en retailers moeten zich onderscheiden in de kwaliteit van het product, om herhalingsaankopen te stimuleren. Door het keurmerk See The Taste aan hun producten toe te voegen, leveren zij het bewijs van de beste tomaten in kleur en smaak. See The Taste staat immers voor hoge kwaliteit en sluit aan op de wereldwijde trends van gezondere voeding. See The Taste dekt al diverse rassen van De Ruiter in verschillende segmenten, zoals de succesvolle Juanita, DRTC2890, DRC 564, Proudesse, Sevance en Rebelski.

Bezoeken op afspraak
Klanten die de Open Dag moesten missen, kunnen altijd een afspraak voor een rondleiding maken met hun accountmanager van De Ruiter.

Ontdek De Ruiter vanuit uw luie stoel
zak-tomaatDe Ruiter heeft een gloednieuwe website www.deruiterseeds.nl, die gevierd wordt met het weggeven van cadeaus die helemaal passen in de digitale wereld. Op de website kunnen bezoekers een ‘luie stoel’ voor hun smartphone bestellen en meteen kans maken op één van de tomaten-, paprika- of komkommerzitzakken die De Ruiter verloot onder alle inzendingen.

Tijdens de Open Dag verlootte De Ruiter een tomatenzitzak onder alle geregistreerde bezoekers. De winnaars krijgen allemaal persoonlijk bericht, maar de uitslag wordt uiteraard ook bekend gemaakt op onze website.

Vragen of suggesties? Vertel het ons!