Geschiedenis

De Ruiter is trots op haar erfgoed en heeft een lange geschiedenis waarin wij uitblinken in ons vakgebied. Al meer dan 80 jaar streven we ernaar de meest innovatieve groentezaden te leveren die het opbrengstpotentieel van de telers vergroten en de consument een aantrekkelijk assortiment bieden in het groenteschap.

De ervaring van vele generaties

2012
De Ruiter kiest voor productsegmentatie om haar klanten specifieke vakkennis voor de gewassen te kunnen bieden. De Ruiter richt zich daarbij uitsluitend op groente en onderstammen voor de verwarmde en beschermde teelt. Het nieuwe merk De Ruiter belooft telers een uitstekend groeipotentieel en een brede basis om de allerbeste gewassen te telen en hun bedrijf uit te bouwen.

2009
De Ruiter Seeds maakt de strategische keuze voor de segmenten tomaat, paprika, komkommer, aubergine en onderstammen als producten voor de beschermde teelt. De Ruiter gaat zich op die groenten richten door haar vakkennis en ervaring hierin nog verder uit te breiden en te delen met de keten.

2008
De Ruiter Seeds wordt een 100% dochteronderneming van Monsanto Company.

De jaren ’90
De Ruiter kent een explosieve groei, met name door de verdere ontwikkeling van onderstammen.

De jaren ’80
het productassortiment wordt uitgebreid met paprika en aubergine.

De jaren ’70
De Ruiter introduceert een baanbrekende innovatie: Sporu, een komkommerras dat bestand is tegen het gevreesde spotvirus. Kort daarop lanceert De Ruiter nóg een grote doorbraak in de internationale tuinbouw. Het nieuwe tomatenras Sonato heeft een resistentie tegen het Tobacco Mosaic Virus.

1945
De Ruiter Seeds wordt opgericht op 1 juli in het dorpje Bleiswijk. Daar richt Wouter de Ruiter een kleinhandelsbedrijf op in pootaardappelen en land- en tuinbouwzaden. Al snel ziet hij kans om zijn activiteiten uit te breiden met het selecteren, veredelen en produceren van zaden. Met succes!

Vragen of suggesties? Vertel het ons!