Een update over de 1000-series

Het is inmiddels alweer een half jaar geleden (mei 2017) dat De Ruiter de nieuwe  1000-series aankondigde met de slogan: The new generation large truss tomatoes. In totaal stonden er zes ‘high potentials’ in grof tros op drie verschillende locaties in de belichte teelt.

Gedurende de zomer is de balans opgemaakt voor ieder nieuw nummer. Drie rassen hebben het veld moeten verlaten en de andere drie houden hun positie vanwege hun uitstekende eigenschappen:

  1. Een grove, hoog ronde en zeer stevige vrucht met een krachtig opbrengstpotentieel. De trosaanleg ligt dicht tegen de standaard aan en het hoge vruchtgewicht maakt dit ras echt interessant.
  2. Een tussentype tussen grof en middel, welke uitmuntend scoort op glans, kleur en smaak. Vergeleken met de standaard is dit ras gemiddeld 10 gram fijner. De toegevoegde waarde ligt dan ook op zijn onderscheidend vermogen en niet op de maximale opbrengst.
  3. Dieprode vrucht met een mooie glans, goede smaakt en perfecte uitstraling. De trosaanleg ligt gelijk aan de standaard en het vruchtgewicht komt heel het jaar gemiddeld 5 gram lager uit.

Ook zijn er twee nieuwe nummers aan de 1000-serie toegevoegd, die op een klein aantal locaties in proef staan. Beide rassen scoorde afgelopen jaar goed in het Tomato Experience Center, zowel in grofheid als kleur.

Momenteel staat de gehele serie ook volop te groeien in onze nieuwe belichte De Ruiter Experience Centre, waar we iedereen graag willen verwelkomen vanaf februari 2018 om dit zelf te beoordelen!

Vragen of suggesties? Vertel het ons!