De Ruiter zit ‘op hete kolen’

DeRuiter_Paprika_Geel-artikel_01De meeste telers van gele paprika hebben inmiddels een bezoekje gehad van één van de accountmanagers van De Ruiter. Die zitten namelijk ‘op hete kolen’ om de telers alles te vertellen over de drie gloednieuwe gele paprika’s die het zaadhuis introduceert: DR2179PB, DR1161PB en Ballaidos. De Ruiter lanceert een – letterlijk – vlammende campagne, waarin deze nieuwe paprika’s het licht zien.

Gele paprika’s zijn ideaal voor op de barbecue, vooral de smakelijke nieuwe rassen van De Ruiter. Dat is daarmee meteen het thema van de campagne. In de eerste fase daarvan bezochten de accountmanagers van De Ruiter de telers van gele paprika en deden hen een mooie barbecueset cadeau, onder het mom van ‘De Ruiter zit op hete kolen om u alles te vertellen over onze nieuwe rassen’. DeRuiter_Paprika_Geel-artikel_02

Aansluitend op deze ludieke introductie nodigt De Ruiter de telers uit voor verschillende Open Dagen, met als grande finale een Gele Paprika BBQ Workshop. Telers worden hier persoonlijk voor uitgenodigd, maar wie interesse heeft in deelname kan zich per e-mail melden bij ellen.van.meggelen@monsanto.com.

Nieuwkomer 1: DR1161PB

DR1161PB is een zeer productief ras met gemiddeld vruchtgewicht van 210 gram, ook in de zomer en het najaar. De vruchten zijn goed houdbaar, met een fraaie lichte kleur, snelle doorkleuring en mooie vorm. Qua glans, stevigheid, homogeniteit van kleur en mate van rimpels scoort DR1161PB heel goed vergeleken bij de standaardrassen in het gele segment. Dit ras is sterk in het aanmaken van zijscheuten. DR1161PB is geschikt voor teelt met 2, 3 of 4 stengels.

Nieuwkomer 2: DR2179PB

DR2179PB is een zeer productief ras met een gemiddeld vruchtgewicht van 180 tot 200 gram. Het korte gewas laat zich gemakkelijk in balans brengen en erg arbeidsvriendelijk. De vruchten kleuren snel door en zijn uniform en mooi glanzend. DR2179PB is geschikt voor de teelt met 2 of 4 stengels.

Nieuwkomer 3: Ballaidos

Het grote voordeel van de nieuwe gele paprika Ballaidos is dat dit ras een eerdere én hogere productie levert, voor meer rendement. Kenmerkend is een open plant aan het begin van de teelt, met meer bladontwikkeling in de zomer. Het vruchtgewicht ligt rond de 180 gram in de eerste twee zettingen, in latere 200 gram. Met Ballaidos blijft de teelt van begin tot einde op hoog niveau leveren.BBQset

Vragen of suggesties? Vertel het ons!