De Ruiter zet San Siro flink in het zonnetje

De mensen van De Ruiter noemen San Siro ook wel liefkozend het zonnetje in huis. Waarom? Omdat dit mooie, gele paprikaras ook uitblinkt in de zomer. In tegenstelling tot veel andere gele paprikarassen behoudt San Siro namelijk gedurende de héle teelt een mooi vruchtgewicht. Ook in de zomer dus!

San Siro, EventZien is geloven. Daarom zette De Ruiter San Siro op 21 juli in het zonnetje tijdens het gezellige en informatieve San Siro Event. Geïnteresseerde telers en plantenkwekers bezochten die dag twee bedrijven waar San Siro wordt geteeld: Montreahof in Berkel en Rodenrijs en Kwekerij Salix in Bleiswijk.

Op beide locaties werden de gasten van De Ruiter gastvrij ontvangen. Arend van Silfhout, die bij De Ruiter verantwoordelijk is voor de paprikaproeven, vertelde de bezoekers meer over alle proefresultaten en de bijzondere eigenschappen van San Siro.

san siroMet name het zeer gunstige vruchtgewicht gedurende het gehele jaar en de lage arbeidsbehoefte spreken in het voordeel van San Siro en maken dat de opbrengsten aan het eind van de teelt kloppen. Ook de het feit dat San Siro zowel in een 2-, 3- als 4-stengelsysteem geteeld kan worden maakt het ras zeer flexibel.

Aansluitend zette De Ruiter alle gasten in het zonnetje, op een zonovergoten terras voor een gezellige lunch. Daar werd nog lang nagepraat over de zonnige San Siro.

Vragen of suggesties? Vertel het ons!