De Ruiter Tomato Experience Centre Open Dag op 6 september

Het Tomato Experience Centre van De Ruiter is onder alle professionals in de tomatenbranche bekend en gewaardeerd. Niet alleen door de grote diversiteit aan tomaten die er met succes geteeld en gepresenteerd worden, maar ook vanwege kwalitatief hoogwaardige data die De Ruiter daar met haar bezoekers deelt. Op 7 juni 2015 organiseert De Ruiter de eerste van twee open dagen in het Tomato Experience Centre voor alle geïnteresseerden.

Driehonderd rassen, tien segmenten
Het Tomato Experience Centre herbergt maar liefst driehonderd verschillende tomatenrassen, voornamelijk eigen rassen, maar ook enkele van anderen, verdeeld over meer dan tien verschillende segmenten. Van vleestomaat tot cherry trostomaat, van middelgroot tot cocktail en specialties. Dit levert de bezoekers de mogelijkheid een objectief vergelijk te trekken onder gelijke teeltomstandigheden. Zij kunnen hun persoonlijke indrukken opdoen en alle relevante informatie over grofheid en productie analyseren.

Nieuwe introducties
De Ruiter heeft de afgelopen jaren verschillende rassen geïntroduceerd, die allemaal ‘live’ te zien zijn in het Tomato Experience Centre. Zo kunt u de nieuwe paradepaardjes van De Ruiter bewonderen: de exclusieve rassen Delisher en Strabena. Deze twee vormen samen met Juanita de toppers uit het smaaksegment.

Van boven naar beneden: Juanita, Delisher en Strabena.

Datzelfde geldt voor Strabena, onze cocktail pruimtomaat. De vruchten hebben een kenmerkende dieprode kleur, zowel vanbinnen als van buiten. Strabena heeft een ijzersterke troshechting, waardoor de mooie trossen uitstekend te oogsten en te verpakken zijn. Strabena is jaarrond beschikbaar.

Nieuw in grof tros: de 1000-Serie
Het segment van grove trostomaten is ongekend populair. Daarom wordt er bij De Ruiter achter de schermen hard gewerkt aan nieuwe rassen in dat segment, die een aanzienlijke verbetering zijn in kleur, smaak en productie. Er zijn verschillende grove trostomaten in die nieuwe 1000-Serie die op de nominatie staan om binnenkort gelanceerd te worden. De resultaten van diverse proeven, op verschillende locaties, worden op dit moment geanalyseerd en bestudeerd. Uiteraard worden alleen de allerbeste grove trostomaten uit de 1000-Serie straks geïntroduceerd. Maar dat er een absolute toptomaat tussen zit is zeker, dus nóg een reden om naar de Open Dag te komen!

Demokas met belichting
Het assortiment van De Ruiter in de belichte teelt is ongekend groot en sluit naadloos aan op de toename van belichte kassen. In ruim 30% van alle kassen in de Benelux branden inmiddels lampen en dat neemt alleen maar toe. Daarom bouwt De Ruiter een nieuw Tomato Experience Center: een gloednieuwe kas van 9000 vierkante meter, waarvan 3200 vierkante meter belicht wordt. Bij de kas wordt een prachtig ontmoetingscentrum ingericht met alle faciliteiten. In het Tomato Experience Center kunnen de klanten vanaf begin 2018 zélf de prestaties van de rassen van De Ruiter en collega-zaadhuizen bekijken. Uiteraard worden alle resultaten van de teelt vastgelegd en gedeeld met de bezoekers.

Meer lezen over de nieuwe Demokas? Klik hier

De opendag van De Ruiter vindt plaats op woensdag 6 september 2017 van 13.00 tot 17.00 uur in het Tomato Experience Centre (Strandweg 19, 2691 KE ’s-Gravenzande).

Vragen of suggesties? Vertel het ons!