De Ruiter beproeft serieus nieuw alternatief voor de voorjaarsteelt: DRCE6863

Dit voorjaar heeft De Ruiter veel komkommerproeven uitstaan van het proefras DRCE6863.

Ondanks het donkere weer in de eerste teeltmaanden is de start van dit meeldauwresistente ras (IR Px) goed verlopen. De DRCE6863 laat in diverse proeven vaak één blad meer onder de draad zien dan het standaard-ras.

Met wat vruchtdunning is de plant mooi selectief te houden. Het De Ruiter komkommerteam adviseert daarom bij DRCE6863 niet meer stamvruchten aan te houden dan de huidige standaardrassen. De komende maanden hoort u meer over het verdere verloop van dit veelbelovende voorjaarsras DRCE6863.

Bontvirusresistentie in de zomerteelt met DRCE1275 en DRCE1285

De enorme inspanningen van de afdeling veredeling om bontvirusresistente rassen te ontwikkelen gaat letterlijk vruchten afwerpen. Hierdoor zal op korte termijn de keuze voor bontvirusresistente rassen aanzienlijk worden vergroot.

Na de succesvolle eerste proeven vorig jaar zal De Ruiter ook de komende zomer in de Benelux de twee rassen in het bontvirusresistente segment op grote schaal gaan testen.

De proefrassen hebben de codes DRCE1275 en DRCE1285. Mocht U geïnteresseerd zijn om één of beide rassen te willen testen, neem dan contact op met uw accountmanager van De Ruiter.

Vragen of suggesties? Vertel het ons!