De comeback in komkommer – De Ruiter geeft gas

Vorig jaar al kondigde De Ruiter aan dat het zaadhuis grote voortgang heeft geboekt in de ontwikkeling van nieuwe komkommerrassen, die perfect aansluiten bij de eisen van de huidige markt.

Vorig jaar al kondigden wij aan dat De Ruiter grote voortgang heeft geboekt in de ontwikkeling van nieuwe komkommerrassen, die perfect aansluiten bij de eisen van de huidige markt. De eerste komkommer in een indrukwekkende reeks was Dubai. Deze week maken wij bekend dat er nóg drie nieuwe komkommerrassen in de startblokken staan om de markt te veroveren.

Portfolio en Marketing Manager Komkommer Leo Lansbergen vertelt: “We staan aan de vooravond van de daadwerkelijke introductie van die drie nieuwe rassen. Ons komkommerteam (veredeling, testafdeling, marketing en verkoop) legt de laatste hand aan het bundelen van alle rasinformatie, die we binnenkort met alle komkommertelers zullen delen.”

Tipje van de sluier
duriso, komkommerEen klein tipje van de sluier wil Lansbergen echter wel oplichten. Het gaat daarbij om informatie die het team van De Ruiter al persoonlijk gedeeld heeft met onze relaties.

Garpo, komkommerLansbergen: “Het eerste nieuwe komkommerras dat De Ruiter volgende week onthult is een ras dat vooral uitblinkt in teeltgemak – een echte allemansvriend – met een mooie vruchtkwaliteit en goede productie.”

“Onze tweede nieuwkomer kan zich beroepen op een uitzonderlijk mooi resistentiepakket. Details volgen zeer binnenkort!”

Dutoli, komkommerLansbergen besluit: “Het laatste nieuwe ras in deze veelbelovende reeks is er een die uitblinkt in arbeidsvriendelijkheid en een superproductie in stuks.”


Dubai, komkommerVolle kracht vooruit met Dubai
Eerder vorig jaar trapte De Ruiter de comeback in komkommer al af met de introductie van Dubai, een ware krachtpatser in prestaties en teeltzekerheid. Niet voor niets vergelijkt De Ruiter Dubai met een four wheel drive; het ras heeft een krachtige ‘motor’ en een enorm uithoudingsvermogen. Een komkommer met spierballen! Dubai heeft vorig jaar op zo’n 30 hectare zeer goed gepresteerd en zal dit jaar op een veel groter areaal worden geteeld.

Op de hoogte blijven?
Wilt u meer weten over Dubai en de andere rassen die klaar staan om gas te geven? Het team van De Ruiter houdt u graag op de hoogte! Meld u aan via de website, dan mist u nooit meer nieuws(brieven), uitnodigingen voor evenementen en teelttips.

Vragen of suggesties? Vertel het ons!